Laatste nieuws

Ledenbijeenkomst 24 maart
Voor onze volgende bijeenkomst hebben we twee personen van de gemeente uitgenodigd:
Martijn Overmulder, projectleider van het projectteam Hamerkwartier, en Frank van de Lustgraaf, Ruimtelijk Economisch Adviseur bij Economische Zaken. Zij zullen met ons uitgebreid in gesprek te gaan over wat ondernemers allemaal te wachten staat. Denk dan bijvoorbeeld aan bereikbaarheid, maar ook aan tijdelijke  huisvesting voor bedrijven die hun huidige onderkomen moet verlaten maar wel graag in het nieuwe Hamerkwartier willen terugkomen.
Leden zijn welkom vanaf 17:00 in restaurant Stork. Uiteraard trakteren we je op een drankje en een hapje. Ben je nog geen lid, meld je dan snel aan als nieuw lid. Dat kan hier

Zoals je misschien al hebt gehoord heeft de Amsterdamse gemeenteraad ingestemd met de Investeringsnota Hamerkwartier. Daarmee kan de transformatie in het gebied nu ook echt van start gaan. De nota stond op de agenda van de raadsvergadering van 16 en 17 februari 2022. De raadsleden kregen tot 27 februari de tijd om over het plan te stemmen. Er werden 14 moties ingediend, waarvan er tien zijn aangenomen, drie zijn verworpen en één is ingetrokken. De aangenomen moties vind je hier. Drie daarvan gaan specifiek over ondernemen in het gebied:

– Het behoud van bepalende ondernemers binnen het Hamerkwartier en deze ruimhartig te faciliteren, dit middels het opstellen van een proactief plan

– Een serieuze inspanning verrichten om de ondernemers die het Havenkwartier moeten verlaten een serieus betaalbaar alternatief te bieden om hun werkzaamheden aldaar te kunnen voortzetten.

– Inzet voor het behoud van de bestaande culturele ondernemingen in het Hamerkwartier, en dus bij de ontwikkeling van het Hamerkwartier een inspanning voor (her)huisvesting van culturele ondernemingen.

Wegopbreking

Het Gedempt Hamerkanaal gaat eind maart op de schop. Het gedeelte tussen de Schaafstraat, Aambeeldstraat en de Hamerstraat is dan dicht voor gemotoriseerd verkeer. Dit duurt tot het einde van het jaar. In een brief van de gemeente die in ons gebied is verspreid, lees je hier meer over (lees de brief hier). De gevolgen voor ondernemers zullen dus snel voelbaar worden.